De slipjacht

De slipjacht van Hoevelaken trekt elke keer weer veel bekijks. Al voor de feestelijke opening is het een drukte van belang. Oppeppende klanken uit de instrumenten van het Corps des Sonneurs, de muzikanten die de ruiters van de Jachtvereniging Soestdijk steevast vergezellen, brengen iedereen in de juiste stemming. Na het hartelijke welkomstwoord en de stirrup-cup, het neutje dat het jagersbloed doet gloeien, maakt de karavaan zich voor de start gereed.

De slipjacht in Hoevelaken is een sportieve gebeurtenis, waaraan zowel ruiters als toeschouwers veel plezier beleven. In tegenstelling tot Engeland wordt hier niet op een vos gejaagd, maar op een lap stof (slip), die naar een vos ruikt. Op deze manier wordt de vossenjacht nagebootst. Verdeeld over drie verschillende runs jagen ruiters en honden achter een sleepspoor dat sliptrekkers door de landerijen hebben getrokken. Na afloop van de derde run worden de honden beloond met een koeienpens.

In 2021 vinden wij het als bestuur, in verband met de coronapandemie, niet verantwoordelijk om de slipjacht te organiseren. De slipjacht zal in 2022 op zaterdag 29 januari plaatsvinden. Blijf op de hoogte en volg ons ook op Facebook.